نامه3
با سلام و احترام
اظهار نظر بنده در جمع بزرگان اساتیدعزیزم شاید دور از ادب باشد در هر صورت چند مطلب در این زمینه به ذهنم رسید که دوست داشتم یادداشت بگذارم
جناب آقای دکتر جمالی اینکه دکتر حسن زاده قید کرده اند که عنوان رشته سبب محدودیت کاریابی می گردد مبنی بر این نیست که ایشان تاکید بر غنای محتوای رشته نداشته باشند. صحبت ایشان در بطن اجتماع ایرانی است. با وضع سرانه مطالعه کشور ما نگرش اجتماعی به این زودیها تغییر نخواهد کرد. صحبت شما در ارتباط با عدم تغییر نگرش جامعه با تغییر نام رشته، در جامعه ای است که با کتابدار انس دارند و خوراک شبانه روزیشان اطلاعات است و بس. احساس میکنم این نگرش شما از محیط خارج نشات گرفته است. در حالی که هم صحبت دکتر حسن زاده پیرامون اسم رشته و هم نظر شما پیرامون محتوا، صادق است. در شرایط کنونی و با سطح برداشت جامعه بیایید ما فقط از دید خودمان ننگریم. اندکی به دانشجویان پشت کنکوری هم که با هزارویک آرزو به دانشگاه میایند حق بدهیم. واقعا اسم کتابداری در جذب اولیه دانشگاه به چه میزان بر دانشجویان تاثیر گذار است. شاید برخی اشتباهی و برخی دیگر به ناچار این رشته را در فرم انتخاب رشته وارد می کنند. نباید انتظار داشت که از بدو ورود، همه دیدشان در سطح یک کارشناسی ارشد یا دکتری باشد. حال تا بیایم و این تومور دلسردی را از دل دانشجویان رشته بیرون بیاریم، یا غیر ممکن است یا با قیمت گرانی تمام می شود. و آنهم از دست رفتن سالهایی از اوج دوران تکاپوی دانشجو است که میشد در مسیر بسیار بهتر و پربارتری صرف گردد.
چه ایرادی دارد با وضعیت کنونی ما توامان هم به فکر غنای ماهوی و محتوای رشته باشیم و هم در صدد تغییر اسم رشته و ایجاد گرایش در مقاطع مختلف برای رشته. خیلی از مراکزی که به دنبال استخدام نیرو به ویژه جهت اموری نظیر طراحی وب و وب مستری، و حتی اموری نظیر ذخیره وبازیابی اطلاعات... هستند صرفا مدارک آی.تی و کامپیوتر را می پذیرند، هر چندکه بسیاری از کتابداران این مرزو بوم را می شناسم که از این لحاظ بسیار متبحرتر از متخصصان کامپیوتر و آی.تی عمل کرده اند. اما این سازمانها از کجا بفهمند که چنین تخصصهایی نیز پشت اسم کتابداری پنهان شده اند.
تاکید صرف بر یک جنبه، کفه دیگر ترازو را پایین نگه خواهد داشت.
با تشکر
پاکنژاد